fredag 24. oktober 2008

Kvalitetsskole med dårlige karakterer


Rinkebyskolan i Stockholm har vært en "mønsterskole" for mange skoler i Norge. Skolens rektor - Børje Ehrstrand - har vært en flittig brukt foredragsholder. Nå stilles det spørsmål om skolens kvalitet. Dagens Nyheter har satt fokus på det lave karakternivået ved skolen. Halvparten av elevene risikerer ikke å komme inn på videregående.

3 kommentarer:

Rolf K. Baltzersen sa...

Veldig interessant, Kjell-Arne. Superhelten min Stavros underviser jo nettopp på denne skolen! På bakgrunn av disse resultatene ser jeg at en veldig god mattelærer ikke nødvendigvis utgjør en så stor forskjell på en skole. Kanskje bør vi slutte å dyrke fantastiske enkeltlærere, men heller begynne å lete etter eksempler på kolleger som klarer å utvikle hverandre på en god måte. Den kanskje største utfordringen for skolen er å sørge for at dyktige lærere støtter de lærerne som trenger hjelp og gode råd.

Anonym sa...

Rinkebyrektoren kommer til lærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold, på Remmen
17.november. Det blir en fin anledning til å høre hvordan han opplever den kritikken som noen har rettet mot skolen hans nå. Problemet med få elever som får såkalt "behørighet" i forhold til vgs ser ellers ut til å være et generelt problem i Sverige. Men det kan jo være at pioner-ånden er borte og at hvilen på laubær har fjernet noe av styrken ved Rinkeby...eller så er det Janteloven som omsider rammer..
Odd

ninni sa...

eller kanskje begge deler?