mandag 24. november 2008

IKT satsing i pedagogikkseksjonen og i lærerutdanningen

Pedagogikkseksjonen (m/fl) ved HiØ deltar i et IKT-prosjekt gjennom Norgesuniversitetet for å styrke IKT i undervisningen i lærerutdanningen. Deltakere er Universitetet i Agder (UiA), Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Vestfold og Høgskolen i Østfold. Andre lærerutdanninger vi samarbeider med legger klare premisser for IKT-arbeid i studieplaner (alle skal være med). HiVe stiller også krav til praksisskoler om at de f.eks skal ha smartboard. Lærerstudentene har fått opplæring på smartboard og kan dermed være en ressurs for praksislærerne. Praksisopplæringen blir dermed et gjensidig utbytte for begge parter.

UiA og HiØ inngår i en 2-mentorordning der vi gjensidig skal sparre hverandre på bruk av og utvikling av IKT i undervisningen. UiA kommer til oss for å lære mer om vår satsing på IKT i undervisning 27. - 28. januar - og samtidig være våre mentorer.

Lærerutdanningen ved HiØ satser nå på utnytte weblog som redskap i seksjonsarbeid og undervisning - sammen med andre IKT-medier (f.eks LMS). Et uutnyttet potensiale er Weblog i undervisning. Det kan kanskje noen satse på?

Se hvordan elevene i Aukland, New Zealand bruker weblog:
http://jesssciencefair.blogspot.com/
http://whoneedstoothpaste.blogspot.com/
http://australian-diary.blogspot.com/
http://jess-myvoice.blogspot.com/
http://www.mysciencefair.blogspot.com/
http://thediaryofannefrank.blogspot.com/
http://boyoverboardteamb.blogspot.com/

Se hvordan studentene (HiVe) ved studiet Elevens portefølje og arbeid med digitale medier for læring (15 stp) bruker Weblog:
http://steffenfilosoferer.blogspot.com/
http://monkrist.blogspot.com/
http://astridfossestol.blogspot.com/
http://kwbroesteblogg.blogspot.com/

Jeg skal forsøke å utnytte weblog i sammen med Blackboard på PPU. Noen flere som vil være med?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det høres interessant ut Roald. Jeg vil gjerne være med å diskutere muligheter for bruk av blogg med studenter. Ellers har Ray og Hans Petter gode erfaringer med bruk av blogg på allmennlærerutdanningen.