mandag 3. november 2008

Pedagogies of hope

Jeg arbeider med en proposal som skal sendes til en konferanse med tema: "Pedagogies of hope" og lurer på om noen har noen assosiasjoner som kan hjelpe meg litt videre. Jeg vet om Freire, men er det noen som har noe annet som kan linkes til håp? (Jeg legger ut nettsiden for konferansen så snart den kommer opp, hvis noen er interessert).

2 kommentarer:

Kjell-Arne Solli sa...

Det er spørsmål om i hvilken retning "pedagogies of hope" peker i. Er det snakk om mestring i et kulturelt eller i et individuelt perspektiv? Det siste trekker i retning av begrep som empowerment, sense of coherence (Antonovski)eller positiv psykologi (Martin Seligmann) som er populært for tida. Ellers så er jo mulighetenes pedagogikk inne hos både Vygotskij og i kritisk pedagogikk. John Dewey skreiv for lenge sida "Democracy have to be born anew every generation and education is its midwife"

ninni sa...

Takk Kjell-Arne, for nyttige innspill. Jeg tror dette håpet var i retning av Freire, men jeg tenkte at hvis alle går i Freire-retning, kan det være fint hvis noen går andre veier. Jeg tror nok også dette handler om politikk, eller politisk tenkning om pedagogikk...